Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем след смяна на термостат 2,4 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
    Системата се вакууимра с вакуум помпа, фреона е течен, маслото е разтворено в него, щом се мие- така ли е?
    Нищо не остава, как маслото влияе зле? Ако е с литър отгоре сигурно.
    Процедурата е- вакуумиране, масло, фреон с необходимото тегло
    Не цялото количество масло е разтворено във фреона.
    Ти като си миеш ръцете, защото си си ги потопил в олио, то само с една ръка сапун ли минаваш?

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
    Явно се придобили опит от практиката си. А и за мен това не е толкова интересно. Интересното за мен е, като ми пълнят климатика средно веднъж на 3 - 4 години, да нямам проблеми. И аз наистина нямам.
    Именно защото явно не е интересно, то и не се задълбава.
    Но след това винаги има странични проблеми като защо компресора се товари, защо не може да ми духа с 3 градуса и под 8 не може да свали, или защо компресора ми изяжда още 3 коня от колата и т.н., на които неща обикновения потребител не обръща внимание, а и да обърне, то последно ще обвини количеството масло в системата.

Твърдят, че тези 10% са това, което се губи от маслото с течение на времето
    На каква база е твърдението?
    Масло не се губи така, както фреона. Ако имаш загуба на масло от системата, тогава това ще е съпроводено и с дадените симптоми. Ако ти нямаш симптоми на загуба на масло, тогава няма смисъл да ти наливат повече масло от колкото са изтеглили.
    Както и да е.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Това лято например ми се стори, че климатикът работи с една идея по-слабо от миналото и реших преди летните пътувания да мина да го заредят. Когато измериха налягането в кондензатора, то се оказа около 30 атм. Посъветваха ме първо да измия добре радиатора и ако все още намирам охлаждането за недостатъчно, ще се процедира с пълнене, което според тях не е препоръчително, поради излишното натоварване на системата и вероятността от поразии по вече 16 годишния кондензатор.

Послушах съвета им и въпреки, че питата видимо не беше много мръсна, след добро миене и обезмасляване, охлаждането стана чувствително по-добро.

Иначе можеха да ми вземат парите за една излишна манипулация.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
        Не цялото количество масло е разтворено във фреона.
        Ти като си миеш ръцете, защото си си ги потопил в олио, то само с една ръка сапун ли минаваш?
        Системата се вакуумира, вакуум означава отсъствие на вещество в даден обем. Значи вътре няма нищо, нито фреон нито масло. Заминало е към помпата, налягането е по ниско от атмосферното.
        Никога не съм си топил ръцете в олио и не схаванах връзката.
        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Аз като си купувам вакуумиран салам, че чудя, как изобщо има салам в опаковката

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Системата се вакуумира, вакуум означава отсъствие на вещество в даден обем. Значи вътре няма нищо, нито фреон нито масло. Заминало е към помпата, налягането е по ниско от атмосферното.
            Никога не съм си топил ръцете в олио и не схаванах връзката.
            Е тук вече си в голяма ама много голяма грешка.Ако искаш ще ти вакумирам системата цял ден и накрая ще ти разглобя дехидритатора,кондензатора и компресора та да видиш колко масло има вътре.
            Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
              Аз като си купувам вакуумиран салам, че чудя, как изобщо има салам в опаковката

Теоретично и в космоса ако излети совалка, тя би трябвало да изчезне безкрайно, ако следваме логиката на колегата.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

сега вече се чудя нашата планета как не е изчезнала във вакуума
                Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
                Peugeout 2.2 HDI 133+++
                Alfa 159 +++ next

Comment

ако бяхте чели малко книги нямаше да се чудите, сигурно си мислите и че земята е плоска- нали?

Comment

ако бяхте чели малко книги нямаше да се чудите, сигурно си мислите и че земята е плоска- нали?
                    Ами естествено, че е плоска.
                    Ти да не ми мислиш, че е триъгълна.
                    A20DTH ЖТД ама не баш

Comment

Ако инженерите, особено тези завършили ДВГ разбираха фундаменталните неща в заобикалящия ни свят, нямаше да я има и приказката:

"Като се знам, какъв съм инженер, ме е страх да ходя на доктор"

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Ч
                        Ами естествено, че е плоска.
                        Ти да не ми мислиш, че е триъгълна.
                        Триъгълника се дефинира като част от равнината.

Ама хич да не ти пука.
                        Last edited by lordliness; d.m.y г., 19:39.

Comment

Ч

Триъгълника се дефинира като част от равнината.

Ама хич да не ти пука.
                          Ако беше малко по-добър във физиката така, както в геометрията, нямаше да наговориш такива тъпизми обаче.
                          Мен само едно не ми стана ясно в коментара на ecotronic. Като си купи салам, който е вакуумиран, означава ли, че само опаковка купуваш.
                          A20DTH ЖТД ама не баш

Comment

Ако беше малко по-добър във физиката така, както в геометрията, нямаше да наговориш такива тъпизми обаче.
                            Мен само едно не ми стана ясно в коментара на ecotronic. Като си купи салам, който е вакуумиран, означава ли, че само опаковка купуваш.
                            Знам, че ти идва сложно да го асимилираш, но не мога да ти помогна

Comment

Абе не знам какви книги четеш но явно не си прочел че човек не винаги е прав и трябва като сгреши малко да се извини за заблудите в които вкарва други хора.И както съм ти казвал и друг път ,някой работи които не си ги проверил на практика не ги коментирай.Вакума който прави машината не може да изкара МАСЛОТО от климатичната система.Готов съм да се обзаложа.А ТИ ?
                              Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

След лиричните отклонения за формата на земята и вакуума, да напомня, че темата беше за проблема с пресостата (не простата, слава богу) ми.
                                Днес взех един втора употреба и до края на седмицата ще гледам да намеря време да го сменя.
                                sigpic
                                Alfa 156 SW 2.4 JTD 140 hp

Comment

Working...
                                X